Ένα νέο όνομα για ένα παλιό παράσιτο

12
Ένα νέο όνομα για ένα παλιό παράσιτο
image_pdf

σπογγώδης σκόρος

Για περισσότερα από 100 χρόνια, το Lymantria dispar, που κάποτε ήταν γνωστό ως «Τσιγγάνος σκόρος», είχε ένα κοινό όνομα που βασιζόταν σε μια υποτιμητική προσβολή για τους ανθρώπους Ρομά. Το 2021, το Η Εντομολογική Εταιρεία της Αμερικής αποφάσισε να αλλάξει το όνομα του είδους σε μη προσβλητικό και στις 2 Μαρτίου 2022 ανακοινώθηκε η κοινή ονομασία «σπογγώδης σκόρος». Ο όρος «σπογγώδης» αναφέρεται στην υφή των μαζών των αυγών, το στάδιο στο οποίο ο σκόρος περνά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.

σπογγώδης σκόρος

Αρχικά εισήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1800 για να βοηθήσει στην κατασκευή μεταξιού, ο σπογγώδης σκόρος απελευθερώθηκε κατά λάθος στη φύση και έγινε καθιερωμένο είδος. Έκτοτε έχει προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στο φύλλωμα σε μια ποικιλία από φυλλοβόλα δέντρα.

Οι προνύμφες του σκόρου τρέφονται με διάφορους τύπους δέντρων, αν και υπό υψηλή πληθυσμιακή πίεση θα τρέφονται με σχεδόν οποιοδήποτε δέντρο ή θάμνο. Ο σπογγώδης σκόρος μασάει μέσα από τα φύλλα και σε πολλές περιπτώσεις ξεφυλλίζει εντελώς τα δέντρα. Τα προτιμώμενα είδη τους περιλαμβάνουν δέντρα βελανιδιάς, σφενδάμου, οξιάς, σημύδας, κράταιγος, μηλιάς, λεύκας και ιτιάς. Οι ώριμες προνύμφες μπορεί ακόμη και να τρέφονται με Hemlock, Spruce και Pine Trees. Σπογγώδης σκώρος Η εποχή συνήθως χτυπά την Άνοιξη, με τις ασαφείς μαύρες κάμπιες να καλύπτουν δέντρα, φυτά, αίθρια και συχνά αυτοκίνητα σε μια περιοχή.

„Εγκαιρος σπογγώδης σκώρος Η θεραπεία είναι σημαντική καθώς οι κάμπιες αυξάνονται σε μέγεθος για να ελαχιστοποιηθεί η ζημιά στη διατροφή», δήλωσε ο Rob Gorden, Διευθυντής Urban Forestry and Business Development για την Arborjet. «Με την επεξεργασία των δέντρων, θα προστατεύονται για πολλές εποχές και θα μπορούν να συνεχίσουν να ευδοκιμούν. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα δέντρα που δεν υποβάλλονται σε επεξεργασία και χάνουν τα φύλλα τους δύο συνεχόμενα χρόνια μπορεί να πεθάνουν και το κόστος αντικατάστασης των ώριμων δέντρων είναι τεράστιο».

Arborjet | Η Ecologel προσφέρει μια περιβαλλοντικά υπεύθυνη θεραπεία έγχυσης δέντρων, TREE-äge R10, για τον έλεγχο του πληθυσμού του σπογγώδους σκόρου για έως και δύο χρόνια. Η μέθοδος εγχέει και σφραγίζει τη θεραπεία απευθείας στο αγγειακό σύστημα ενός δέντρου, ώστε να μην εισχωρεί στον αέρα ή το έδαφος. Εξασφαλίζει επίσης ότι η θεραπεία φτάνει στις προνύμφες του σπογγώδους σκόρου καθώς τρέφεται.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, Arborjet θα δωρίσει θεραπεία ως μέρος μιας εταιρικής πρωτοβουλίας που ονομάζεται «Saving America’s Iconic Trees». Η εκστρατεία δημιουργήθηκε για να διασφαλίσει την υγεία και τη μακροζωία των δέντρων της χώρας και προσφέρει δωρεάν θεραπεία για την πρόληψη των εντόμων, των ασθενειών και της γενικής κακής υγείας.

Για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την πρωτοβουλία της Arborjet «Saving America’s Iconic Trees», κάντε κλικ εδώ.

Schreibe einen Kommentar