Βρέθηκε για πρώτη φορά επεμβατικό παράσιτο στις ΗΠΑ

7
Βρέθηκε για πρώτη φορά επεμβατικό παράσιτο στις ΗΠΑ
image_pdf

πυξάρια

πυξάριαΣτις 23 Μαρτίου, η Υπηρεσία Επιθεώρησης Ζώων και Φυτών του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (APHIS), σε συνεργασία με την Πολιτεία της Νέας Υόρκης, καθιέρωσε καραντίνα για τον σκόρο του κουτιού (BTM) στις κομητείες Erie, Niagara και Orleans στη Νέα Υόρκη. Γεωργία και Αγορές (NYSAGM).

Ο σκώρος του κουτιού είναι ένα εισβολικό παράσιτο που μπορεί να βλάψει σημαντικά και να σκοτώσει το πυξάρι (πύξος είδη) φυτά εάν δεν ελέγχονται. Το έντομο είναι εγγενές στην Ανατολική Ασία και έχει γίνει ένα σοβαρό εισβολικό παράσιτο στην Ευρώπη, όπου συνεχίζει να εξαπλώνεται. Οι κάμπιες τρέφονται κυρίως με πυξάρι και οι έντονες προσβολές μπορούν να αποφυλλώσουν τα φυτά ξενιστές. Μόλις φύγουν τα φύλλα, οι προνύμφες καταναλώνουν τον φλοιό, οδηγώντας σε ζωντάνια και θάνατο των φυτών.

Τον περασμένο Ιούλιο, η APHIS επιβεβαίωσε την παρουσία σκώρου κουτιού στην κομητεία του Νιαγάρα της Νέας Υόρκης. Οι σκώροι πέταξαν ή πετάχτηκαν στην περιοχή από τον Καναδά, όπου η καναδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων επιβεβαίωσε την παρουσία της στο περιβάλλον.πυξάριαμπόξους

Η APHIS απαγορεύει πλέον τη διακρατική διακίνηση ελεγχόμενων ειδών της Buxus sp. από τις κομητείες Erie, Niagara και Orleans. Τα ελεγχόμενα είδη περιλαμβάνουν ολόκληρο το φυτό, όλα τα μέρη του φυτού, κομμάτια, μοσχεύματα, αποκόμματα, υπολείμματα και οποιοδήποτε τμήμα του φυτού, ζωντανό ή νεκρό. Η APHIS λαμβάνει αυτή τη δράση για να αποτρέψει την εξάπλωση του BTM στις υπόλοιπες ΗΠΑ. Αυτά τα μέτρα είναι παράλληλα με την ενδοκρατική καραντίνα που θέσπισε το NYSAGM τον περασμένο Δεκέμβριο.

NY Landscapers: Δείτε πώς μπορείτε να αποτρέψετε την εξάπλωση του σκώρου του κουτιού. Επιτρέψτε σε κρατικούς ή ομοσπονδιακούς αγροτικούς αξιωματούχους να επιθεωρούν πυξάρια και να τοποθετούν παγίδες εντόμων εάν επισκεφθούν ένα ακίνητο. Εάν έχετε πυξάρια, επιθεωρήστε τα για σημάδια σκόρου κουτιού και αναφέρετε τυχόν ευρήματα στο δικό σας τοπικό γραφείο USDA ή Κρατικό Τμήμα Γεωργίας. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με την τοπική σας Cooperative Extension Service για πληροφορίες σχετικά με τα εργαλεία διαχείρισης παρασίτων.

Φωτογραφίες από την APHIS.

Για να διαβάσετε για τρεις ακόμη θάμνους δέντρων και παρασίτων που πρέπει να προσέξετε, κάντε κλικ εδώ.

Schreibe einen Kommentar