Η UT Turf Manager συν-εφευρίσκει λύση ηλιακής φόρτισης για ρομποτικά χλοοκοπτικά

10
Η UT Turf Manager συν-εφευρίσκει λύση ηλιακής φόρτισης για ρομποτικά χλοοκοπτικά
image_pdf

Ο πρώην διευθυντής Turf του Πανεπιστημίου του Τενεσί, Μάθιου Λέιν, εφευρίσκει από κοινού το Powershed για να λύσει ένα πρόβλημα διατήρησης εδάφους. Η τεχνολογία χρησιμοποιείται ήδη με επιτυχία σε ένα HOA στη Φλόριντα.

ΤΗ διαχείριση urf στο Πανεπιστήμιο του Tennessee (UT) είχε πρόβλημα. «Μια περιοχή της πανεπιστημιούπολης του πανεπιστημίου ήταν τόσο δύσκολη για την πρόσβαση [grounds] προσωπικό έπρεπε να κατεδαφίσει έναν τοίχο που κρατούσε ζιζανιοφάγους για να το διατηρήσει—μια χρονοβόρα προσέγγιση», σχολιάζει ο Αντιπρόεδρος του Γραφείου Πολυμορφίας του Ιδρύματος Ερευνών UT Maha Krishnamurthy, PhD, MBA.

Συνεχίζει, «Η έλλειψη διαθέσιμων καταστημάτων σε αυτήν την περιοχή και η επιθυμία του για μια βιώσιμη λύση σε αυτό το πρόβλημα οδήγησε τον Matthew και το UTRF να αναζητήσουν έναν εμπορικό εταίρο για να αναπτύξουν από κοινού την καινοτομία του Matthew σχετικά με τους σταθμούς ηλιακής φόρτισης, ειδικά για μικρά ρομποτικά χλοοκοπτικά». Το αποτέλεσμα? Powershed από την Solar Alliance, έναν σταθμό φόρτισης με ηλιακή ενέργεια για ρομποτικά χλοοκοπτικά που εκκρεμεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Τώρα, η τεχνολογία έχει προχωρήσει πέρα ​​από το UT. Η Flagler Power Equipment εγκατέστησε πρόσφατα το πρώτο σύστημα Powershed της πολιτείας για τους διαμορφωτές τοπίου στην JM Baker Company για να διατηρήσει χλοώδεις κοινόχρηστους χώρους σε μια οικιστική ανάπτυξη του St. Augustine, FL.

Εδώ Χλόη συζητά με τον Layne για την έμπνευσή του για το Powershed, ακολουθούμενα από σχόλια από τον Jason Baker, Αντιπρόεδρο/Γενικό Διευθυντή της JM Baker Company, σχετικά με την εφαρμογή της τεχνολογίας με χλοοκοπτικά από την ECHO Robotics.

Τύρφη: Περιγράψτε το τοπίο που διατηρείτε.

Powershed

Μάθιου Λέιν

Layne: Τα ακίνητα του UT Knoxville αποτελούνται από ένα ποικίλο χαρτοφυλάκιο τοπίων. συμπεριλαμβανομένων αστικών, οικιστικών, εμπορικών και πάρκων. Εργάστηκα στο UT για περίπου έξι χρόνια ως υπεύθυνος χλοοτάπητα. Η δουλειά μου ήταν να επιβλέπω το Τμήμα Συντήρησης Τύρφης καθώς και μερικές άλλες ομάδες που βοηθούν στη διατήρηση λίγο πάνω από 900 στρέμματα ιδιοκτησίας. Η κύρια πανεπιστημιούπολη στο Knoxville αποτελείται από 600 στρέμματα, με τα άλλα 300 στρέμματα να είναι δορυφορικά ακίνητα κυρίως στην κομητεία Knox. Η πανεπιστημιούπολη του UT είναι σαν μια μικρή πόλη όπου περισσότεροι από 30.000 φοιτητές έρχονται να μάθουν και να κάνουν έρευνα κάθε χρόνο και πάνω από 9.000 καθηγητές και προσωπικό εργαστεί σκληρά για να γίνει το καλύτερο περιβάλλον μάθησης στη χώρα. Είναι ένα ιδιαίτερο μέρος που έχει πολύ καθορισμένους στόχους να είναι ηγέτης σε όλες τις πτυχές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Τ: Ποιες προκλήσεις ώθησαν το ενδιαφέρον σας για την ανάπτυξη του Powershed; Χρησιμοποιούσατε ήδη ρομποτικά χλοοκοπτικά;

ΜΕΓΑΛΟ: Αρχισα να κοιτάζω ρομποτικά χλοοκοπτικά για τρεις λόγους. Πρώτον, για να βοηθήσει στη διατήρηση δυσπρόσιτων περιοχών. Δεύτερον, για να μου επιτρέψετε να μεταφέρω μέρος του εργατικού μου δυναμικού από το κούρεμα σε άλλες εργασίες συντήρησης χλοοτάπητα—αυτό θα μου επέτρεπε να αυξήσω το επίπεδο εξυπηρέτησης χωρίς να αυξήσω τον αριθμό των υπαλλήλων μου. Τρίτον, να βρούμε έναν πιο καθαρό, πιο ήσυχο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο για να διατηρήσουμε τον χλοοτάπητά μας. Το ρομποτικό κούρεμα έλεγξε όλα αυτά τα πλαίσια για μένα.

Το Powershed ήταν μια ιδέα που μου επέτρεψε να κλείσω τον κύκλο όταν επρόκειτο να τοποθετήσω ρομποτικό χλοοκοπτικό — και να είμαι όσο το δυνατόν πιο φιλική προς το περιβάλλον. Σε όλη την πανεπιστημιούπολη, μπορεί να έχουμε πρόσβαση σε πρίζες ρεύματος εδώ ή εκεί. αλλά περισσότερο από πιθανό ότι δεν θα ήταν σε τοποθεσίες που χρειαζόμαστε. Το Powershed μου επέτρεψε να κόψω το καλώδιο για να τοποθετήσω ρομποτικά χλοοκοπτικά οπουδήποτε έλαμπε ο ήλιος. Αυτό σήμαινε επίσης ότι θα εξαντλούσαμε 100% καθαρή ενέργεια, κάτι που ανάγεται στους στόχους του UT να είναι πρωτοπόρος σε όλες τις πτυχές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το πρώτο μου ρομποτικό χλοοκοπτικό στην πανεπιστημιούπολη συνδέθηκε σε μια κανονική πρίζα, αλλά χρησιμοποιήσαμε το Powershed για να τροφοδοτήσουμε τα υπόλοιπα.

Powershed

Το Powershed παρέχει ηλιακή φόρτιση για ρομποτικά χλοοκοπτικά. (Φωτογραφία: Solar Alliance)

Τ: Τι οδήγησε τελικά στην τεχνολογία; Πώς αξιοποιείται σήμερα;

ΜΕΓΑΛΟ: Βοήθησα στην εφεύρεση και την ανάπτυξη του Powershed. Ήμουν αρκετά τυχερός που βρήκα μια μεγάλη ομάδα επαγγελματιών στη Solar Alliance που βοήθησαν να δημιουργηθεί μια λύση σε ένα πρόβλημα. Το Powershed επέτρεψε πραγματικά τα ρομποτικά χλοοκοπτικά να γίνουν μια πρακτική επιλογή για μένα. Χωρίς αυτήν την τεχνολογία, τα ρομποτικά χλοοκοπτικά θα είχαν πολύ περιορισμένη χρήση στο τοπίο μας λόγω προβλημάτων προμήθειας ενέργειας.

[A driving force was] την επιθυμία να κάνουμε περισσότερα και να βελτιώσουμε τα πρότυπα φροντίδας μας—ενώ γνωρίζουμε την αύξηση του προσωπικού δεν ήταν επιλογή για εμάς. Αυτό συνδυάστηκε με στόχο να γίνει το τμήμα μας πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Σήμερα, το UT διαθέτει έξι ρομποτικά χλοοκοπτικά σε λειτουργία με περισσότερα να έρθουν στο μέλλον. Η τεχνολογία των ρομποτικών χλοοκοπτικών προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και γίνεται πιο αποτελεσματική και προσιτή κάθε χρόνο. Με τον καιρό περιμένω να τα δω να γίνονται μέρος αυτού που ονομάζουμε κανονική συντήρηση τοπίου ή χλοοτάπητα. Το κύριο πλεονέκτημα από το Powershed για μένα ήταν αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στα ρομποτικά χλοοκοπτικά να πηγαίνουν σχεδόν παντού. Ανοίγει πραγματικά την αγορά σε πολλές δυνατότητες.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Turf με τον Baker, ο οποίος τώρα χρησιμοποιεί το Powershed για να διατηρεί ένα HOA.

Τύρφη: Περιγράψτε το τοπίο που διατηρείτε.

Powershed

Τζέισον Μπέικερ

Αρτοποιός: Η εταιρεία μας εγκαθιστά και συντηρεί το τοπίο και την άρδευση για ενώσεις ιδιοκτητών σπιτιού, μονοκατοικίες και πολυκατοικίες, σχολεία και εμπορικούς χώρους. Το συγκεκριμένο έργο είναι ένα πάρκο πολλαπλών χρήσεων που καλύπτει 5,7 στρέμματα. Είναι ένα παθητικό πάρκο που χρησιμοποιείται κυρίως για παρατήρηση της φύσης, ως χώρος παιχνιδιού για παιδιά και από λάτρεις των ραδιοελεγχόμενων αεροσκαφών. Είναι μέρος ενός μεγαλύτερου HOA. Παλαιότερα ήταν χωματερή οικοδομικών υπολειμμάτων, σήμερα είναι ένα περιποιημένο πάρκο με ένα όμορφο γκαζόν που συντηρείται ρομποτικά. Ο ιστότοπος που επιλέξαμε για να αναπτύξουμε το ρομποτικό μας πρόγραμμα είχε πολλές εξαιρετικές πτυχές, αλλά καμία από αυτές δεν ήταν ηλεκτρική ενέργεια για την τροφοδοσία του σταθμού φόρτισης.

Τ: Χρησιμοποιούσατε ήδη ρομποτικά χλοοκοπτικά; Πώς μάθατε για το Powershed;

ΣΙ: Όχι, αυτό ήταν το πρώτο μας ρομπότ και το Powershed. Όταν προσδιορίσαμε τον ιστότοπό μας και ανακαλύψαμε ότι δεν υπήρχε ηλεκτρική πηγή, ρώτησα σαρκαστικά τον αντιπρόσωπό μου αν υπήρχε ηλιακή επιλογή για το σταθμό φόρτισης. Επικοινώνησε με τον Ken Liberty στην ECHO Robotics και μέσα σε λίγες ώρες είχαμε μια ηλιακή λύση. Ο Harvey Abouelata στη Solar Alliance είχε αναπτύξει και δοκιμάσει το Powershed στην πανεπιστημιούπολη του UT. Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεργασία μεταξύ των δύο.

Τ: Τι σας οδήγησε τελικά να υιοθετήσετε την τεχνολογία;

ΣΙ: Η ECHO Robotics μας δίνει τη δυνατότητα να εστιάσουμε τις προσπάθειές μας σε πιο κρίσιμες εργασίες. Το Powershed εξαλείφει την ανάγκη σύνδεσης σε ηλεκτρικό δίκτυο. Με αυτά τα δύο εργαλεία να λειτουργούν από κοινού, θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών πιο αποτελεσματικά.

Τ: Πώς αξιοποιείται σήμερα; Ποια είναι τα αποτελέσματα;

ΣΙ: Το Powershed διατηρεί τον σταθμό φόρτισης του χλοοκοπτικού μας τροφοδοτημένο 24/7, επιτρέποντας στο ρομπότ μας να παρέχει ποιοτική κοπή σε 5,7 στρέμματα καθημερινά χωρίς σχεδόν καμία ανθρώπινη αλληλεπίδραση. Λειτουργεί άψογα από την πρώτη μέρα. Επιτρέποντας στην ομάδα μου και σε εμένα να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας σε άλλες πτυχές της συντήρησης του τοπίου για τους αξιότιμους πελάτες μας.

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε περισσότερα για τα ρομποτικά χλοοκοπτικά στη βιομηχανία περιποίησης γκαζόν και εξωραϊσμού.

Έχετε κάποιο σχόλιο; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας στην ενότητα Σχόλια παρακάτω ή στείλτε ένα e-mail στον Συντάκτη στη διεύθυνση [email protected].

Schreibe einen Kommentar