Θα μπορούσε η επιχείρηση Landscape σας να χειριστεί ένα „No Mow May;“

6
Θα μπορούσε η επιχείρηση Landscape σας να χειριστεί ένα „No Mow May;“
image_pdf

κούρεμα

No Mow May, μια πρωτοβουλία βάσης που διαδόθηκε για πρώτη φορά από το Ηνωμένο Βασίλειο Φυτική ζωήείναι κερδίζοντας κάποια δημοτικότητα στις Η.Π.Α. Με στόχο τη δημιουργία ενός μεγαλύτερου οικοτόπου για τους επικονιαστές, η καμπάνια No Mow May ζητά από τους ιδιοκτήτες ακινήτων να σταματήσουν το κούρεμα του γκαζόν και το τρίψιμο ζιζανίων την 1η Μαΐουαγ και αφήστε τα αγριολούλουδα—ακόμα και τα ζιζάνια—να αναπτυχθούν για ένα μήνα.

No Mow May

Σκουριασμένη μπαλωμένη μέλισσα. Φωτογραφία: Kim Mitchell, USFWS

Μέλισσα Πόλη των ΗΠΑμια πρωτοβουλία της Xerces Society που επικεντρώθηκε στη διατήρηση των πληθυσμών των μελισσών, έχει ξεκινήσει την εκστρατεία No Mow May στην πολιτεία. Ενώ η ιδέα έχει υιοθετηθεί από μεμονωμένους υποστηρικτές των μελισσών σε όλες τις ΗΠΑ, έχει αναφερθεί είδαν τη μεγαλύτερη κοινοτική δυναμική στο Ουισκόνσιν, ιδιαίτερα γύρω από την πόλη Appleton, WI. „Το 2020, η Appleton μεγάλωσε και έγινε η κύρια μητρόπολη στην Αμερική που ανέλαβε το No Mow May, με 435 σπίτια να έχουν εγγραφεί για να συμμετάσχουν.“ ανέφερε το NY Times σε άρθρο της 28ης Μαρτίου, «In Wisconsin: Stowing Mowers, Pleasing Bees». Το ίδιο Φορές άρθρο από τότε έχει εμπνεύσει ένα κίνημα στο Χάρτφορντ, CT, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα από CT Insiderκαι Περιοδικό Homes & Garden δημοσίευσε ένα άρθρο για το No Mow May μόλις αυτή την εβδομάδα.

Προοπτική τοπίου

Ενώ είναι ωφέλιμο για τις μέλισσες και τους άλλους επικονιαστές, αν αναπτυσσόταν η ιδέα No Mow May, θα παρουσίαζε σαφώς προκλήσεις για τους επαγγελματίες του γκαζόν και του τοπίου. Οι LCO θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν οικονομικά ζητήματα με την κύρια εργασία τους με λιγότερη ζήτηση, αλλά θα μπορούσαν να επηρεαστούν ακόμη μεγαλύτερες εταιρείες τοπίου πλήρους εξυπηρέτησης.

Ράιαν Ρίτσεσον, που κατέχει Appleton, με βάση το WI Χιόνι και εξωραϊσμός γκαζόν Appleton είπε ότι ορισμένοι πελάτες του ήταν μεταξύ εκείνων που αποφάσισαν να μην κουρέψουν τον Μάιο. „[It] παρουσιάζει μερικά προβλήματα. Καθιστά δύσκολη τη σωστή στελέχωση γιατί αν κόψουμε λιγότερους χλοοτάπητες τον Μάιο, τότε υπάρχει λιγότερη δουλειά για το σημερινό μας πλήρωμα», είπε. Χλόη.

Στην περίπτωση του Richeson, ωστόσο, ο αντίκτυπος της καμπάνιας στην επιχείρησή του ήταν ελάχιστος. „Πολλοί από τους πελάτες μας προσδοκούν μια κορυφαία εμφάνιση για την περιουσία τους, επομένως η πλειοψηφία των πελατών μας συνεχίζει να μας ζητά να κόβουμε την περιουσία τους τον Μάιο.“

Η πρώτη περικοπή Ιουνίου

No Mow May

Τα ακίνητα των πελατών που συμμετέχουν στο No Mow May, ωστόσο, δεν παρουσιάζουν απλώς ένα ζήτημα προσωπικού. „ΜΕΓΑΛΟΟι χλοοκοπτικές μηχανές μπορούν να δυσκολευτούν να κόψουν παχύ γρασίδι τόσο πολύ – και σίγουρα δεν κόβει καθαρά σε αυτό το ύψος», λέει ο Richeson. «Έχουμε επίσης ένα σωρό αποκόμματα να μεταφέρουμε. Τις περισσότερες φορές, ο πελάτης περιμένει από εμάς να φάμε το κόστος του επιπλέον χρόνου και περιμένει επίσης ότι ο χλοοτάπητας θα φαίνεται τέλειος στην πρώτη κοπή μετά τον Μάιο.“

Συχνά, απαιτούνται πολλαπλά περάσματα κατά το κούρεμα ενός χλοοτάπητα που παραμένει ανέγγιχτο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Richeson σχολιάζει, «Δυστυχώς όταν με διπλό ή τριπλό κούρεμα ενός ακινήτου, η αυλή μπορεί ακόμα να μοιάζει με χωράφι με σανό. Και τότε αυτό δεν αντανακλά άσχημα σε εμάς».

Η υπερφόρτωση του χλοοκοπτικού είναι ένα άλλο πιθανό ζήτημα. Υπερβολικά μακριά αποκόμματα γρασιδιού μπορεί να κολλήσουν μέσα στο χλοοκοπτικό και να το φράξουν. Ενώ η υπερφόρτωση μπορεί να επιλυθεί επιβραδύνοντας την ταχύτητα του χλοοκοπτικού ή σταματώντας επανειλημμένα για να καθαρίσετε τα αποκόμματα, μπορεί η εργασία να διαρκέσει περισσότερο από το συνηθισμένο. Ένα ηλεκτρικό χλοοκοπτικό μπορεί επίσης να αδειάσει την μπαταρία πιο γρήγορα όταν αντιμετωπίζει μια πολύ μεγάλη κοπή.

Ο Richeson δηλώνει, „Τα εμπορικά χλοοκοπτικά είναι αρκετά ισχυρά και βαρέως τύπου σε σύγκριση με πολλά οικιακά μοντέλα, αλλά το γρασίδι γίνεται σβολιασμένο και δύσκολο να κοπεί σε περίπου 6″ έως 8″. Εξαρτάται επίσης από το πόσο παχύ είναι το γκαζόν. Το πολύ μακρύ/παχύ γρασίδι μπορεί να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στο υδραυλικό σύστημα και στον κινητήρα. Πραγματικά δεν είναι πολύ κακό, αν ο χειριστής είναι έμπειρος και δεν προσπαθεί να κόψει 1′ ψηλό γρασίδι με ένα πέρασμα.»

Ανάληψη δράσης

Brian Schwartz, επαγγελματίας περιποίησης γκαζόν και ιδρυτής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, Θέλω να κουρέψω το γκαζόν σου, αναγνωρίζει τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσουν πολλοί LCO εάν θεσπιστούν No Mow Mays στις κοινότητές τους. Ως αποτέλεσμα, η οργάνωσή του συνέταξε μια αναφορά με τίτλο Χρηματοδοτήστε το Landscape Contractors κατά τη διάρκεια του „No Mow May.“

Η αναφορά καλεί τους τοπικούς και ομοσπονδιακούς κυβερνητικούς αξιωματούχους να συμμετάσχουν στη συζήτηση για το No Mow May επιβάλλοντας κυρώσεις και χρηματοδοτώντας όσους επηρεάζονται. Δηλώνει, «Για να αποκτήσετε πλήρη αγορά και να παραλάβετε το ατμό, πρέπει να υπάρχει κάποιο πρόγραμμα σταθερού εισοδήματος για τον μήνα Μάιο που θα παρέχει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ σε αδειοδοτημένες εταιρείες εξωραϊσμού που συμμετέχουν – τουλάχιστον σε αντάλλαγμα να μην κάνε οποιοδήποτε κούρεμα γκαζόν».

«Αυτοί οι άνθρωποι έχουν οικογένειες να συντηρήσουν και λογαριασμούς να πληρώσουν», σχολιάζει ο Schwartz. «Δεν μπορούν απλώς να μπουν σε lockdown και να συμφωνήσουν να μην κόβουν γρασίδι για τους πελάτες τους χωρίς κάποιο επίδομα – ειδικά αν κάποιος ζει από μισθό σε μισθό ή συμβόλαιο για σύμβαση». Και προσθέτει, «Ο μόνος τρόπος να γίνει [No Mow May] δουλειά για όλα τα μέρη είναι να υπάρχει ένα πρόγραμμα που να πληρώνει αδειοδοτημένους τοπικούς και εταιρείες που πληρούν ορισμένα κριτήρια, ένα σταθερό εισόδημα κατά τον μήνα Μάιο».

Εκτός από την αναφορά, ο Schwartz πιστεύει ότι η επικοινωνία μεταξύ όλων των επηρεαζόμενων μερών είναι ζωτικής σημασίας. «Υπάρχουν πολλά κινούμενα μέρη για να φτιάξεις πραγματικά [No Mow May] μια τακτική, παγκόσμια επικρατούσα επιτυχία. Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι η αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ πολλών ενδιαφερομένων για τη σωστή εκτέλεση. Όλοι πρέπει να είναι στην ίδια σελίδα και να συμφωνήσουν με το concept», σημειώνει. Με τον όρο «όλοι» ο Schwartz δεν αναφέρεται μόνο στους επαγγελματίες περιποίησης γκαζόν και στους πελάτες τους, αλλά σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, όπως οι κυβερνητικές αρχές, όλοι οι κάτοικοι, ακόμη και οι μεσίτες.

No Mow May

Τα λουλούδια της σαρανταποδαρούσας περιέχουν γύρη για τις μέλισσες. Φωτογραφία: Dr. Shimat Joseph, Παν. της Γεωργίας.

ΑΝ οι πόλεις μπορούν να χαλαρώσουν κατά τη διάρκεια του Μαΐου λόγω αυτής της κίνησης—και το πρόγραμμα μπορεί να κοινοποιηθεί επίσημα από κορυφαίους αξιωματούχους, ώστε οι γείτονες να ενημερωθούν επίσης για το γιατί δεν υπάρχει μήνας χωρίς κούρεμα στη διπλανή πόρτα—τότε αυτό μπορεί να γίνει μια βιώσιμη επιτυχία», προσθέτει ο Schwartz.

Συμβιβασμός: Από το «Όχι» στο «Χαμηλό»

Ένας απλός συμβιβασμός σχετικά με την πρωτοβουλία μπορεί να βρεθεί στο Madison, WI, που βρίσκεται περίπου 100 μίλια νότια του Appleton. Το αρχικό „No Mow May“ του Madison εξελίχθηκε σε „Low Mow May“. Σύμφωνα με NBC15, «Οι ηγέτες των πόλεων έδωσαν τη δική τους ανατροπή στο κίνημα «No Mow May» που κόβει το δρόμο του στο Wisconsin περνώντας αυτό που αποκαλούν «Low Mow May». Έτσι, ενώ οι ιδιοκτήτες σπιτιού δεν μπορούν απλώς να κλειδώσουν τα χλοοκοπτικά τους μέχρι τον Ιούνιο, θα τους ζητηθεί να κουρεύουν μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια του Μαΐου, αντί κάθε επτά έως δέκα ημέρες, και θα τους επιτρέπεται να αυξάνουν το ύψος του χλοοκοπτικού σε τέσσερις ίντσες, αντί για δύο έως τρεις ίντσες που χρησιμοποιούνται πιο συχνά.“

Διαβάστε περισσότερα για τις βέλτιστες πρακτικές κοπής εδώ.

Για τις τελευταίες νέες εισαγωγές χλοοκοπτικών, κάντε κλικ εδώ.

Μέση Πίστωση φωτογραφίας: AdobeStock

Schreibe einen Kommentar