Οι ειδικοί προβλέπουν κακή χρονιά για παρασιτώσεις από σκόρο Browntail

12
Οι ειδικοί προβλέπουν κακή χρονιά για παρασιτώσεις από σκόρο Browntail
image_pdf

σκόρος καφέ ουράς

Ο σκόρος της καφετιάς ουράς έχει πρόσφατα αναζωπυρωθεί έντονα στα βορειοανατολικά, σύμφωνα με πηγές στο Arborjet | Ecologel. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι αυτή θα είναι μια κακή χρονιά για το χωροκατακτητικό έντομο, «πιθανώς η χειρότερη που έχει συμβεί σε πάνω από 100 χρόνια».

Ο σκόρος browntail εισήχθη κατά λάθος στο Somerville, MA από την Ευρώπη στα τέλη του 1800. Μέχρι τον 20ο αιώνα, το έντομο είχε εξαπλωθεί σε όλες τις πολιτείες της Νέας Αγγλίας, το Νιού Μπράνσγουικ και τη Νέα Σκωτία. Το Τμήμα Δασών του Μέιν λέει ότι οι πληθυσμοί των σκώρων της καφετιάς ουράς δημιουργούν και πάλι στο Μέιν και σε περιοχές κατά μήκος της παράκτιας βορειοανατολικής πλευράς.

Το στάδιο της προνύμφης (κάμπια) αυτού του εντόμου τρέφεται με το φύλλωμα δέντρων και θάμνων σκληρού ξύλου, όπως: δρυς, θάμνοι, μηλιά, κερασιά, δαμάσκηνο παραλίας και τριαντάφυλλο ρουγκόσα. Αυτό προκαλεί μείωση της ανάπτυξης και περιστασιακή θνησιμότητα δέντρων και θάμνων.

Ενώ η ζημιά στη διατροφή προκαλεί ανησυχία, ο κύριος αντίκτυπος του σκόρου της καφετιάς ουράς στους ανθρώπους οφείλεται στην επαφή με τις δηλητηριώδεις τρίχες που παράγονται από τις κάμπιες. Μικροσκοπικές, τοξικές τρίχες σπάνε τις κάμπιες και μπορούν να μεταφερθούν στον αέρα ή να καθίσουν σε επιφάνειες. Τα ευαίσθητα άτομα που συναντούν τις τρίχες μπορεί να εμφανίσουν δερματικό εξάνθημα παρόμοιο με τον δηλητηριώδη κισσό και/ή να έχουν δυσκολία στην αναπνοή.σκόρος καφέ ουράς

«Η έγκαιρη θεραπεία είναι ακόμη πιο σημαντική με τον σκόρο της καφετιάς ουράς από τα περισσότερα άλλα έντομα που τρέφονται με φύλλα, λόγω του κινδύνου για τον άνθρωπο από την επαφή με τις τρίχες τους», λέει ο Rob Gorden, διευθυντής Urban Forestry and Business Development της Arborjet. «Οι θεραπείες μπορούν να γίνουν την άνοιξη, όταν οι προνύμφες της κάμπιας ενεργοποιούνται, καθώς εμφανίζεται η επέκταση των φύλλων, ξεκινώντας από τον Μάιο έως τις αρχές Ιουνίου».

Ο Γκόρντεν προσθέτει, «Εάν οι προσβολές επιμένουν στην περιοχή σας, τότε η θεραπεία συνιστάται ξανά στις αρχές του φθινοπώρου, όταν νέες κάμπιες αναδύονται από μάζες αυγών. Αυτό θα μειώσει σημαντικά τη σοβαρότητα της προσβολής την επόμενη σεζόν».

Για περισσότερες πληροφορίες, το Gorden θα φιλοξενήσει δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο για τις κάμπιες που τρώνε φύλλα αυτή την εβδομάδα: Τετάρτη, 11 Μαΐου, στις 3 μ.μ. EST.

Ένα άλλο επερχόμενο διαδικτυακό σεμινάριο Arborjet από τον Brian Walsh της Penn State Extension θα καλύψει τι να περιμένουμε από το spotted lanternfly το 2022, συμπεριλαμβανομένων λύσεων, επέκτασης και αποτελεσμάτων δοκιμών. Θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2022, στις 3:00 μ.μ. EST. Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ.

Η Arborjet προσφέρει μια περιβαλλοντικά υπεύθυνη θεραπεία έγχυσης δέντρων, ΔΕΝΤΡΟ-οξεία R10για τον έλεγχο των πληθυσμών του σκόρου της καφετιάς ουράς για έως και δύο χρόνια.

Schreibe einen Kommentar