Ο Πρόεδρος Μπάιντεν Διόρισε Αρχιτέκτονα Τοπίου στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία

17
Ο Πρόεδρος Μπάιντεν Διόρισε Αρχιτέκτονα Τοπίου στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία
image_pdf

Αρχιτέκτονας τοπίουΗ Lisa E. Delplace, FASLA, είναι ένα από τα επτά μέλη της Επιτροπής Καλών Τεχνών των ΗΠΑ.

Η Αμερικανική Εταιρεία Αρχιτεκτόνων Τοπίου (ASLA) χαιρετίζει τον διορισμό από τον Πρόεδρο Μπάιντεν της Lisa E. Delplace, FASLA, ως το νεότερο μέλος της Επιτροπής Καλών Τεχνών των ΗΠΑ (CFA). Ο Delplace είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας αρχιτεκτονικής τοπίου Oehme, van Sweden (OvS) με έδρα την Ουάσιγκτον, DC. Με το διορισμό της, η ομοσπονδιακή υπηρεσία που εξετάζει το σχεδιασμό όλων των δημόσιων κτιρίων, πάρκων και μνημείων στην Ουάσιγκτον, DC θα έχει και πάλι την τεχνογνωσία ενός αρχιτέκτονα τοπίου. Το έργο του OvS στην Ουάσιγκτον περιλαμβάνει το Εθνικό Μνημείο του Martin Luther King, Jr National Mall, Francis Scott Key Memorial Park και Virginia Avenue Gardens.

«Οι αρχιτέκτονες τοπίου βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του σχεδιασμού βιώσιμων και ανθεκτικών αστικών χώρων, συμπεριλαμβανομένων πάρκων, τοπίων δρόμων, μνημείων και δημόσιων εκπαιδευτικών τοπίων και άλλων», δήλωσε η Πρόεδρος της ASLA Eugenia Martin, FASLA. Η κληρονομιά των αρχιτεκτόνων τοπίου ως μελών της CFA περιλαμβάνει έναν από τους αρχικούς Επιτρόπους, τον Frederick Law Olmsted, Jr., ο οποίος ήταν ένας από τους 11 ιδρυτές της ASLA. Ο Olmsted Jr. υπηρέτησε στην Επιτροπή από το 1910 έως το 1918 (1912-1918 ως Αντιπρόεδρος). Ο τελικός αντικαταστάτης του, ο James L. Greenleaf, πρώην Πρόεδρος της ASLA, ήταν επίσης επαγγελματίας τοπίου.

Το 2021, η ASLA κάλεσε τον Πρόεδρο Μπάιντεν να διασφαλίσει ότι η Επιτροπή θα συμπεριλάβει έναν εκπρόσωπο από το επάγγελμα της αρχιτεκτονικής τοπίου. «Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο Μπάιντεν για την εκ νέου επιβεβαίωση της σημασίας και της αξίας του να έχουμε τη συμβουλή ενός αρχιτέκτονα τοπίου σε αυτή τη σημαντική ομοσπονδιακή υπηρεσία», δήλωσε ο Τόρεϊ Κάρτερ-Κόνιν, Διευθύνων Σύμβουλος της ASLA.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ASLA κάντε κλικ εδώ.

Για να διαβάσετε περισσότερα για τον εξωραϊσμό στον Λευκό Οίκο κάντε κλικ εδώ.

Schreibe einen Kommentar