Παρακολουθώντας το The Woodpeckers And Early ID

2
Παρακολουθώντας το The Woodpeckers And Early ID
image_pdf
φλαμουριά

Προσδιορίστε και παρακολουθήστε τα δέντρα που πιθανώς δέχονται επίθεση από σμαραγδένια τέφρα ψάχνοντας για δρυοκολάπτες, που τρώνε τις ράβδους που είναι κρυμμένοι κάτω από το φλοιό. (Φωτογραφία ευγενικής παραχώρησης Paul Tourlonias /EyeEm GettyImages)

Ο Robert Haight, ένας ερευνητής της Forest Service στο St. Paul της Μινεσότα, έχει προτείνει μια πιο στρατηγική προσέγγιση για τη διάσωση των στάχτης: τον εντοπισμό δέντρων που έχουν μολυνθεί από σκαθάρια προτού δείξουν σημάδια ζημιάς. Ένας τρόπος, λέει, περιλαμβάνει την αναζήτηση δρυοκολάπτων.

φλαμουριά

USDA Forest Service από την Debbie Miller.

Ο σμαραγδένιος τρυπητής τέφρας (EAB) κρύβει τα αυγά του σε σχισμές φλοιού και σήραγγες βαθιά μέσα στα δέντρα — αόρατα για τον άνθρωπο, αλλά όχι για τους δρυοκολάπτες. Μαζεύουν από το φλοιό του δέντρου, ψάχνοντας για νόστιμους κόκκους.

Μαζί με άλλους ερευνητές συναδέλφους από τον North Research Station, το New Jersey Institute of Technology και το College of Saint Rose, ο Haight έχει αναπτύξει ένα νέο μοντέλο που συνδυάζει έναν χάρτη με τις τέφρες μιας πόλης με μια περίληψη της υγείας τους. Πολλαπλές κατηγορίες υγείας υποδηλώνουν ανεπηρέαστα, πρόσφατα μολυσμένα και μακροχρόνια μολυσμένα δέντρα. Αυτές οι ιδιαίτερα συγκεκριμένες κατηγορίες βελτιώνονται σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, επιτρέποντας πιο ακριβείς προβλέψεις για την υγεία των δέντρων.

φλαμουριά

Ένας δενδροκόμος εγχέει μια στάχτη με εντομοκτόνο. (USDA Forest Service από Therese Poland.)

Αυτές οι προβλέψεις βοηθούν τους πολεοδόμους να εξοικονομήσουν τη διαχείριση της EAB. Για παράδειγμα, μπορούν να αποφασίσουν πού να προστατεύσουν τα υγιή δέντρα εμβολιάζοντάς τα με εντομοκτόνο και πού να αφαιρέσουν δείγματα χαμηλής αξίας.

Τα δέντρα μπορούν να αντέξουν τις προσβολές για μερικά χρόνια πριν εμφανίσουν εξωτερικά σημάδια ζημιάς, όπως κιτρινίζοντας φύλλα και κλαδιά που πεθαίνουν. Μόλις τα κλαδιά αρχίσουν να πεθαίνουν, τα εντομοκτόνα δεν μπορούν πλέον να αποτρέψουν τη ζημιά και τον θάνατο. Η έγκαιρη ανίχνευση ευάλωτων δέντρων δίνει στους δενδροκόμους και σε άλλους περισσότερες ευκαιρίες για παρέμβαση. Αυτό το νέο μοντέλο, σε συνδυασμό με άλλες επιλογές θεραπείας, ενημερώνει και βελτιώνει την άμυνα της τέφρας.

Ο Haight σημείωσε ότι οι πάροχοι φροντίδας δέντρων μπορούν να παρακολουθούν τοποθεσίες δυνητικά μολυσμένων δέντρων αναζητώντας σημάδια του σκαθαριού – όπως οι δρυοκολάπτες. «Επίβλεψη, χημικά εντομοκτόνα, αφαίρεση δέντρων χαμηλής αξίας: μαζί αυτές οι δραστηριότητες παρέχουν μια οικονομικά αποδοτική στρατηγική για την προστασία των δέντρων τέφρας υψηλής αξίας», δήλωσε ο Haight.

φλαμουριά

Μια τέφρα που δεν έχει προστατευθεί με εντομοκτόνο (αριστερά) έναντι τέφρας που έχουν προστατευθεί (δεξιά). (Φωτογραφία ευγενικής παραχώρησης από τον Jeff Hafner.)

Για περισσότερα σχετικά με τον τρυπητή σμαραγδένιας τέφρας, κάντε κλικ εδώ.

Schreibe einen Kommentar