στον χλοοτάπητα στο στάδιο Arrowhead

12
στον χλοοτάπητα στο στάδιο Arrowhead
image_pdf

Αιχμή βέλους

Φανταστείτε εάν οι απόψεις του χλοοτάπητα που διατηρείτε μεταδίδονταν σε εκατομμύρια θεατές και έπρεπε να είναι άψογες — ενώ ταυτόχρονα απορροφούσαν τον αντίκτυπο των σχαρών και των τάκλιν από τη διάσημη ποδοσφαιρική ομάδα του Kansas City Chiefs. Ξεχάσαμε να αναφέρουμε ότι είναι και Δεκέμβριος στο Μιζούρι; Και το γήπεδο απλώς χρησιμοποιήθηκε για μια sold-out συναυλία και τώρα απαιτεί ολική μεταμόρφωση;Αιχμή βέλουςΑιχμή βέλους

Ως Επικεφαλής Εδαφοφύλακας του Το GEHA Field στο Arrowhead Stadium, ο Travis Hogan γνωρίζει ότι αυτές οι προκλήσεις είναι απλώς η καθημερινή δουλειά του άλλου. Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα το άφησε ευγενικά Χλόη Το προσωπικό του περιοδικού και μια μεγάλη ομάδα από το Turf and Ornamental Communicators Association (TOCA) βάδισαν στον ίδιο αγιασμένο χώρο με τον Patrick Mahomes.

Αιχμή βέλουςNorthBridge® Bermudagrass

Ο Χόγκαν και το επιτελείο του είναι υπεύθυνοι για το γήπεδο 87.000 τετραγωνικών ποδιών στο στάδιο Arrowhead καθώς και για όλα τα γήπεδα εξάσκησης. Κάθε ένα φυτεύεται σε NorthBridge Bermudagrass από την Sod Solutions. Οι κύριοι λόγοι του Hogan για αυτήν την επιλογή, η οποία χρησιμοποιείται από το 2013, περιλαμβάνουν:

  1. Έχει υψηλή ανοχή αδρανούς κυκλοφορίας. Περίπου τέσσερα έως πέντε παιχνίδια της σεζόν των Chiefs παίζονται γενικά σε αδρανές χορτάρι.
  2. Είναι ανθεκτικό στο κρύο. Τα παιχνίδια παίζονται τον Νοέμβριο, τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

Δεν είναι μόνο το κρύο που επηρεάζει την ποιότητα του χόρτου. Ο Χόγκαν είπε ότι οι μεταβολές της θερμοκρασίας από -8°F έως 108°F μπορούν να φτάσουν μέσα σε διάστημα πέντε έως έξι μηνών. Η καταπολέμηση της σκιάς είναι ένα άλλο σημαντικό ζήτημα.

Αιχμή βέλουςΈνα θερμαινόμενο πεδίο

Αλλά ο Χόγκαν και το πλήρωμά του δεν είναι μόνοι στον αγώνα. Ένα τριετές έργο για την εγκατάσταση ενός συστήματος θέρμανσης 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων κάτω από το χωράφι ολοκληρώθηκε την άνοιξη του 2016. Χιλιάδες πόδια σωλήνων εγκαταστάθηκαν κάτω από την επιφάνεια παιχνιδιού που φιδίζουν μπρος-πίσω από άκρη σε άκρη σε βάθος 9″ κάτω η άμμος. Σωλήνες τεσσάρων ιντσών τρέχουν στο χωράφι από λέβητες που κάθονται κάτω από τις κερκίδες. Όπως ένας θερμοστάτης, η θερμοκρασία του πεδίου μπορεί να ρυθμιστεί όπως επιθυμείτε, αν και μπορεί να χρειαστούν αρκετές ημέρες για να φτάσει στο βέλτιστο επίπεδο.

Η θερμότητα βοηθά στη διατήρηση του εδάφους στη θερμοκρασία που απαιτείται για να αναπτυχθεί γρασίδι ή να διατηρείται το έδαφος μαλακό. Ως γρασίδι ζεστής εποχής, το Bermudagrass αρέσει σε θερμοκρασία εδάφους πάνω από 70˚. Δεδομένου ότι το χωράφι είναι υπερσπερμένο με σίκαλη καθώς προχωρά η εποχή, η θερμοκρασία μειώνεται λίγο.

Άλλα εργαλείαΑιχμή βέλουςΑιχμή βέλουςΑιχμή βέλους

Εκτός από τη θέρμανση κάτω από τον χλοοτάπητα, ο Χόγκαν και το πλήρωμά του χρησιμοποιούν μουσαμάδες και φώτα ανάπτυξης για τη θέρμανση του επιφανειακού αέρα. Ωστόσο, παρά τις καλύτερες προσπάθειές τους, μπορούν ακόμα να βρουν δυσάρεστες εκπλήξεις όταν σηκωθεί ο μουσαμάς λόγω του απρόβλεπτου καιρού. Ο Χόγκαν εξέφρασε την απογοήτευσή του για την εποχικότητα της διαδικασίας. Με άλλα λόγια, εάν κάτι λειτουργεί μια άνοιξη, πρέπει να περιμένετε άλλον ένα χρόνο πριν μάθετε αν θα λειτουργήσει την επόμενη άνοιξη. Και ακόμη και όταν χρησιμοποιούνται οι ίδιες μέθοδοι, διαφορετικά χρόνια μπορούν να παράγουν διαφορετικά αποτελέσματα.

Αιχμή βέλους

Ο Χόγκαν και ο σκύλος του.

Μια επίσκεψη στο εργαστήριο του Χόγκαν αποκάλυψε μερικά από τα άλλα εργαλεία στη εργαλειοθήκη του. Ο John Deere Gators, τα ψαλίδια Stihl, οι φυσητήρες Greenworks, οι χλοοκοπτικές μηχανές Bad Boy και Toro, καθώς και άλλος εξοπλισμός Toro ήταν όλα στη θέα. Αλλά ειλικρινά, ήταν ο σκύλος του Hogan που έκλεψε την παράσταση!

Ευτυχώς, παρά τις προκλήσεις, ο Hogan έχει χρόνια εμπειρίας για να βασιστεί. Είναι Heads Groundskeeper στο Arrowhead από το 2016. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Rutgers στο NJ, ήταν υπάλληλος πλήρους απασχόλησης για τους Chiefs ήδη από το 2000, αλλά έφυγε για το Pebble Beach Golf Links στην Καλιφόρνια. Επέστρεψε στους Αρχηγούς το 2010.

Schreibe einen Kommentar