Το USDA Forest Nursery μεταμοσχεύει 3 εκατομμύρια σπορόφυτα για αναδάσωση

12
Το USDA Forest Nursery μεταμοσχεύει 3 εκατομμύρια σπορόφυτα για αναδάσωση
image_pdf

αποκατάσταση

Καλή Ημέρα της Δενδροκομίας! Εδώ είναι μια υπέροχη ιστορία δέντρου: Στο φυτώριο J. Herbert Stone στο Central Point, OR, ένα από τα οκτώ Στα φυτώρια του USDA Forest Service, οι υπάλληλοι ανέλαβαν ένα τεράστιο έργο να μεταφυτέψουν σχεδόν τρία εκατομμύρια βύσματα δενδρυλλίων, σε μια προσπάθεια περαιτέρω αναδάσωσης δέντρων και ανάκαμψης μετά την πυρκαγιά. Ο αριθμός των δενδρυλλίων που φυτεύτηκαν ήταν περίπου διπλάσιος από τον μέσο ετήσιο όγκο των φυτωρίων κάθε Φθινόπωρο. (Το τυπικό έργο είναι 1 εκατομμύριο έως 1,5 εκατομμύριο.)

Αυτό το σημαντικό επίτευγμα, το οποίο έλαβε χώρα σε μόλις 11 ημέρες το περασμένο Φθινόπωρο, αποτελεί μέρος μιας πρόσφατα ανακοινωθείσας δεκαετούς στρατηγικής για την αντιμετώπιση της κρίσης των δασικών πυρκαγιών και τη βελτίωση της ανθεκτικότητας των δασών. Τα κατάφυτα δάση, το θερμαινόμενο κλίμα και ο αυξανόμενος αριθμός κατοικιών στη διεπαφή άγριας περιοχής-αστικής περιοχής -μετά από έναν αιώνα αυστηρής καταστολής πυρκαγιών- όλα συνέβαλαν σε αυτό που τώρα είναι μια πλήρης κρίση δασικής πυρκαγιάς και υγείας των δασών.

Ιστορία σπορόφυτου

Τα φυτώρια της Δασικής Υπηρεσίας παρέχουν τοπικά προσαρμοσμένα φυτά και σπόρους για έργα αναδάσωσης. Οι σπόροι επαναφυτεύονται στις περιοχές που συλλέχθηκαν, εξασφαλίζοντας μια πηγή επιθυμητών ειδών και τύπων αποθεμάτων για την αποκατάσταση των γηγενών οικοσυστημάτων.αναδάσωση

Τα σπορόφυτα ζητούνται με βάση τις ανάγκες του τοπίου, όπως οι διαταραχές που σχετίζονται με τη φωτιά, η συγκομιδή ξυλείας και άλλες ειδικές απαιτήσεις. Έχοντας τους σπόρους να είναι φυσικά, γενετικά προσαρμοσμένοι σε περιοχές όπου θα φυτευτούν τελικά, μπορεί να βοηθήσει τα σπορόφυτα να πετύχουν μόλις φυτευτούν στο τοπίο.

«Οι ειδικοί στους φυσικούς πόρους που εργάζονταν στο έδαφος ως μέρος των προσπαθειών ανάκτησης πυρκαγιάς ήταν σε θέση να προσδιορίσουν πού και τι θα φύτευαν γρήγορα. Υπέβαλαν παραγγελίες τον χειμώνα του 2020, κάτι που επέτρεψε στο φυτώριο να ανταποκριθεί έγκαιρα στα αιτήματά τους», δήλωσε ο J. Herbert Stone Nursery Manager Jason McNeal. Το φυτώριο έχει παράγει περισσότερα από 425 εκατομμύρια δέντρα από το 1979 (βλ. πινακίδες στα αριστερά). Και προσθέτει, «Το αφοσιωμένο και εστιασμένο προσωπικό μας εργάζεται πολλές ώρες για να εκπληρώσει τις παραγγελίες σε σύντομο χρονικό διάστημα και να παρέχει την προσεκτική φροντίδα που απαιτείται ώστε τα σπορόφυτα να μεγαλώσουν τελικά σε ώριμα, υγιή δέντρα».

αποκατάστασηΧρειάστηκαν 14 ημιφορτηγά, το καθένα από τα οποία μετέφερε 240.000 σπορόφυτα, για να μεταφερθούν τα σχεδόν τρία εκατομμύρια δενδρύλλια στο φυτώριο. Μόλις παραδοθούν και είναι έτοιμα να μπουν στο έδαφος στο φυτώριο J. Herbert Stone, τα σπορόφυτα αφαιρέθηκαν ή «έσκασαν» από τους δίσκους καλλιέργειας με ένα μηχάνημα με υδραυλική υποβοήθηση, καθιστώντας ευκολότερο να αρπάξουν και να αφαιρέσουν τα φυτά χωρίς να τα καταστρέψουν. Τα μπλοκ φυτών μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στα χωράφια παραγωγής για να μεταφυτευθούν.

Το καλύτερο σενάριο είναι να φυτευτούν 172.000 σπορόφυτα σε μια ημέρα 8 ωρών. Μετά τη μεταφύτευση, τα σπορόφυτα ριζώνουν γρήγορα στα πλούσια εδάφη. Επειδή μόλις βγήκαν από ένα θερμοκήπιο, εξακολουθούν να αναπτύσσονται ενεργά. Είναι απαραίτητο να τα προστατέψετε από τον παγετό μέχρι να αντέξουν μόνα τους αυτό το είδος πτώσης θερμοκρασίας. Το φυτώριο συνεχίζει να προστατεύει τα σπορόφυτα χρησιμοποιώντας εναέρια άρδευση κατά τη διάρκεια παγετώνων καθ‘ όλη τη διάρκεια της φθινοπωρινής περιόδου.

αποκατάστασηΤι συμβαίνει μετά?

Τα σπορόφυτα θα αναπτυχθούν για ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα για να καλύψουν τις συγκεκριμένες ανάγκες φύτευσης του αιτούντος δάσους. Ένα ελάχιστο ύψος και διάμετρος δενδρυλλίων συμφωνείται από την αρχή. Τα σπορόφυτα «σηκώνονται» από την παραγωγή όταν γίνουν περίπου ενάμιση έτους. Στη συνέχεια, τα σπορόφυτα θα υποβληθούν σε επεξεργασία και ταξινόμηση, διασφαλίζοντας ότι μόνο τα σπορόφυτα υψηλής ποιότητας που πληρούν τις προδιαγραφές ελάχιστου μεγέθους συσκευάζονται σε κουτιά. Μετά πηγαίνει στο δάσος και όταν οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές, μπορούν να φυτευτούν στα παντοτινά τους σπίτια.

Για να διαβάσετε περισσότερα άρθρα Tree Services®, κάντε κλικ εδώ.

Schreibe einen Kommentar