Robotic Mowers: The Robots are here!

9
Robotic Mowers: The Robots are here!
image_pdf

Αλλά ποιος τα χρησιμοποιεί και πώς;

ΕγώΑν είστε σαν πολλές επιχειρήσεις με γκαζόν και τοπίο αυτή τη στιγμή, μπορεί να στέκεστε στην άλλη πλευρά της ρομποτικής και να αναρωτιέστε αν υπάρχει κάποιο σενάριο στο οποίο έχουν νόημα για εσάς. Στο παρελθόν, μπορεί να ήταν εύκολο να απορρίψουμε αυτά τα φερμουάρ αυτόνομα χλοοκοπτικά ως νέα περιέργεια ή παροδική τάση. Αλλά καθώς η έλλειψη εργατικού δυναμικού εντείνεται, τα ρομποτικά χλοοκοπτικά συνεχίζουν να βελτιώνονται, οι νέες εντολές απαιτούν εξοπλισμό με μπαταρίες και οι πελάτες αναζητούν πρακτικές αιχμής, πιο πράσινες, μπορεί τώρα να μαντεύετε δεύτερη φορά αυτή τη στάση.

Ο Joe Langton, Διευθύνων Σύμβουλος του Langton Group, μιας επιχείρησης εξωραϊσμού στο Woodstock, IL, είδε για πρώτη φορά ένα ρομποτικό χλοοκοπτικό σε μια εμπορική έκθεση. Λέει ότι συνειδητοποίησε ότι η σημασία του συνοψίζεται σε μια απλή εξίσωση: Το κόστος του χλοοκοπτικού και το κόστος ανά στρέμμα σε σύγκριση με το τρέχον ποσοστό εργασίας και το κόστος ανά στρέμμα. «Συνειδητοποίησα ότι θα μπορούσα να είμαι πιο προσιτός με τη ρομποτική», λέει ο Langton.

Εκείνη την εποχή, διαπίστωσε ότι η υποστήριξη για ρομποτικά χλοοκοπτικά από τοπικούς αντιπροσώπους ήταν ελάχιστη έως μηδενική. Έτσι, η Langton ίδρυσε την Automated Outdoor Solutions (AOS), μια εταιρεία για επαγγελματίες του τοπίου που θέλουν να ενσωματώσουν αυτόνομα χλοοκοπτικά στις επιχειρήσεις τους. Τώρα, δημιουργεί περιεχόμενο σε ένα κανάλι στο You-Tube, Automating Success, στο οποίο μοιράζεται την τεχνογνωσία του στο ξεκίνημα. Επί του παρόντος, το Langton Group είναι κατά 20% ρομποτικό, αλλά ο στόχος του Langton είναι να είναι το 80% τα επόμενα πέντε χρόνια. Λέει ότι η ρομποτική έχει νόημα για τους περισσότερους λάτρεις του τοπίου, ειδικά εάν βλέπουν αυτήν τη στιγμή οποιαδήποτε απώλεια κέρδους στις υπηρεσίες κοπής.

Ρομποτικά Χορτοκοπτικά

Ένα ρομποτικό χλοοκοπτικό εργάζεται για το Four Seasons Lawn Service & Landscaping στο Ιλινόις.

Ξεκινώντας

Το ξεκίνημα στη ρομποτική θα πρέπει να ξεκινήσει με μια πιο προσεκτική ματιά στους λογαριασμούς σας. Ο Λάνγκτον λέει ότι ένας μεγάλος αριθμός τοπιολόγων είναι πρόθυμοι να χάσουν την κερδοφορία τους στο κούρεμα σε συγκεκριμένους λογαριασμούς, προκειμένου να είναι ιδιαίτερα κερδοφόροι σε άλλες υπηρεσίες, όπως το σάπια φύλλα ή την αφαίρεση χιονιού. Αλλά λέει ότι αυτή η προσέγγιση εξακολουθεί να είναι επιζήμια για την ουσία – και αυτοί οι λογαριασμοί θα πρέπει να είναι οι πρώτοι που θα αυτοματοποιηθούν. «Οι περισσότεροι τοπιοθέτες απλώς αποδέχονται το γεγονός ότι θα χάσουν χρήματα κόβοντας γρασίδι», λέει ο Langton. «Αλλά το κούρεμα είναι συχνά το ένα τρίτο έως το μισό της εργασίας εξυπηρέτησης των περισσότερων τοπίων. Είστε διατεθειμένοι να αφήσετε αυτό να είναι μια απώλεια;»

Η Ave Marie DeSimone, ιδιοκτήτρια της Four Seasons Lawn Service & Landscaping, Inc. στο Oakbrook Terrace, IL, λέει ότι όπως πολλοί άλλοι τοπιογράφοι, ήταν απρόθυμοι για τη ρομποτική. Αλλά αφού μίλησαν με τον Λάνγκτον, ξεκίνησαν δοκιμάζοντας ένα αυτοματοποιημένο χλοοκοπτικό σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά τους ακίνητα. Τα αποτελέσματα ήταν αναμφισβήτητα ευνοϊκά από οικονομική άποψη καθώς και από συνολική ικανοποίηση πελατών. «Τα ρομπότ δουλεύουν 24 ώρες την ημέρα και επίσης στη βροχή», συνεχίζει. «Όταν το δοκιμάσαμε, το τοποθετήσαμε σε μια μεγάλη εμπορική τοποθεσία και μπορέσαμε να ελευθερώσουμε την εργασία που θα χρησιμοποιούσαμε για το κούρεμα αυτής της περιοχής τριών στρεμμάτων».

Οι εργαζόμενοι σε αυτόν τον ιστότοπο θα μπορούσαν αντ ‚αυτού να επικεντρωθούν στο να βγαίνουν έξω μια φορά την εβδομάδα για κάποια εργασία μανικιούρ και μπορντούρας. Επιτρέπεται για πολύ πιο αποτελεσματική χρήση του χρόνου. «Αυτό που είναι σημαντικό να γνωρίζετε για τη ρομποτική είναι ότι δεν αφαιρεί θέσεις εργασίας», λέει ο DeSimone. «Αντίθετα, ανακατανέμουμε το εργατικό μας δυναμικό σε άλλες περιοχές του ακινήτου. Ο χρόνος είναι χρυσός στον κλάδο μας και όταν μπορείς να ελευθερώσεις τον χρόνο ενός υπαλλήλου, είναι τεράστιο όφελος».

Για την Yellowstone Landscape, μια εθνική εταιρεία με έδρα στο Bunnell, FL, η δυνατότητα ανακατανομής των πόρων εργασίας σε άλλες περιοχές του ακινήτου ήταν εξαιρετικά ελκυστική. «Ορισμένες από τις εργασίες που είναι πιο σημαντικές για τον πελάτη είναι το κόψιμο, το κούρεμα, το καθάρισμα των κρεβατιών και η φροντίδα των λουλουδιών», λέει ο Γενικός Διευθυντής Ben Collinsworth, ο οποίος πρωτοστατεί σε πολλές από τις δοκιμές ρομποτικής στο Yellowstone. «Πρόκειται για εργασίες που δεν αντικαθίστανται από ρομπότ. Εάν μπορούμε να ελευθερώσουμε μέρος του χρόνου των πληρωμάτων μας σε αυτές τις τεράστιες τοποθεσίες για να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο σε αυτές τις εργασίες που προσανατολίζονται στη λεπτομέρεια, οι πελάτες είναι τελικά πιο ευτυχισμένοι, επειδή αυτές οι περιοχές τραβούν περισσότερη προσοχή».

Τα Logistics

Όσον αφορά τα logistics, τις περισσότερες φορές, οι τοπιογράφοι έχουν το χλοοκοπτικό «ζωντανά» στην ιδιοκτησία του πελάτη και επιστρέφει σε έναν επιτόπιο σταθμό φόρτισης μετά την ολοκλήρωση του θερισμού. Σε μια οικιστική ιδιοκτησία, το χλοοκοπτικό μπορεί απλώς να συνδεθεί σε μια εξωτερική πρίζα. Σε μια εμπορική τοποθεσία, όπου η ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να μην είναι τόσο εύκολα προσβάσιμη, ένας σταθμός φόρτισης ηλιακής ενέργειας θα μπορούσε να είναι η απάντηση. Υπό αυτή την έννοια, όλα λειτουργούν πραγματικά αυτόνομα.

Ενώ το χλοοκοπτικό ζει επί τόπου, το τοπίου είναι υπεύθυνο για τη συνεχή συντήρηση, όπως τις μηνιαίες αλλαγές λεπίδων. Τα ρομποτικά χλοοκοπτικά συνήθως συνοδεύονται από μια εφαρμογή και η Langton λέει ότι επιτρέπουν στους πελάτες πρόσβαση στην εφαρμογή για να παρακολουθούν την πρόοδο. Δεδομένου ότι η συνεχής αγορά πελατών είναι σημαντική, η πρακτική βοηθά στη δέσμευση.

Φυσικά, η εγκατάλειψη του χλοοκοπτικού επί τόπου δεν είναι ο μόνος τρόπος για τη δομή μιας λειτουργίας ρομποτικού χλοοκοπτικού. Η Yellowstone πειραματίζεται φέρνοντας τα ρομπότ σε κάθε εργοτάξιο όταν εκτελούν υπηρεσίες. Ο Collinsworth λέει ότι σε ορισμένες από τις περιφερειακές τοποθεσίες των εταιρειών, η εγκατάσταση επί τόπου θα έχει πιο νόημα, ενώ σε άλλες, εάν το πλήρωμα βγαίνει ήδη τακτικά, η μεταφορά των χλοοκοπτικών κάθε φορά μπορεί να είναι πιο συνετή.

Πράσινα Πλεονεκτήματα

Ο Frank Mariani, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδιοκτήτης του Mariani Landscape στο Lake Bluff, IL, λέει ότι τα ρομπότ λειτουργούν καλά για τους οικιακούς πελάτες του. «Σε όλους αρέσει να κόβονται την Πέμπτη ή την Παρασκευή, ώστε το γκαζόν τους να φαίνεται υπέροχο το Σαββατοκύριακο», λέει η Mariani. «Λοιπόν, με τα ρομπότ, κάθε μέρα είναι Παρασκευή γιατί βγαίνουν και κόβουν κάθε μέρα». Αυτό το καθημερινό θερισμό είναι ένα σίγουρο πλεονέκτημα της τεχνολογίας σε οικιακούς και εμπορικούς χώρους, λέει ο Langton.

„[The robotic mower] μειώνει πολύ μικρότερο ποσό [of grass blade] τη στιγμή που δεν υπάρχουν υπολείμματα χόρτου για μεταφορά», συνεχίζει η Mariani. «Και ανακαλύψαμε ότι λιγότερα ζιζάνια καταλήγουν να σπαρθούν επειδή κόβονται συνεχώς πριν τους δοθεί η ευκαιρία. Αυτό σημαίνει τελικά ότι χρησιμοποιούμε λιγότερα ζιζανιοκτόνα».

Αυτές οι ελάχιστες, καθημερινές περικοπές είναι επίσης καλύτερες για την υγεία του γρασιδιού, βοηθώντας το να αναπτυχθεί καλύτερα, λέει ο Andrew Blanchford, ιδιοκτήτης του Blanchford Landscape Group στο Bozeman, MT. Η εταιρεία εξωραϊσμού κατοικιών του έχει προχωρήσει προς τη ρομποτική όπου πιστεύουν ότι είναι λογικό – όπως απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα σπίτια και πελάτες που ασχολούνται σοβαρά με το απόρρητο. Δεδομένης της τοποθεσίας τους στη βόρεια Μοντάνα, πολλοί από τους πελάτες της Blanchford είναι ιδιοκτήτες δεύτερων κατοικιών που έρχονται στην περιοχή για διακοπές. Έχουν επίσης μεγάλο ενδιαφέρον για τη ρομποτική από πελάτες που έχουν οικολογική συνείδηση.

Για τον Mariani, αυτό ήταν κινητήριος δύναμη. «Η πτυχή της βιωσιμότητας της ρομποτικής κοπής και το γεγονός ότι δεν καίνε ορυκτά καύσιμα ή αφήνουν αποτύπωμα άνθρακα είναι σημαντική για μένα», λέει. „Ενώ εξακολουθούμε να έχουμε περισσότερα κανονικά χλοοκοπτικά από τα αυτοματοποιημένα χλοοκοπτικά, ο στόχος μου είναι να αρχίσω να το αντιστρέφω.“

Η DeSimone λέει ότι πάντα θα υπάρχουν τοποθεσίες όπου ένα κανονικό χλοοκοπτικό έχει περισσότερο νόημα, αλλά και αυτή ελπίζει να κινηθεί προς την κατεύθυνση της περισσότερης ρομποτικής. «Υπάρχουν τόσα πολλά οφέλη», σχολιάζει. «Ακόμη και η κλοπή είναι μεγάλη υπόθεση. Την άνοιξη και το καλοκαίρι, αντιμετωπίζουμε το μερίδιο κλοπής που έχουμε όταν γίνονται διαρρήξεις στα τρέιλερ μας και κλαπούν τα χλοοκοπτικά μας. Αλλά κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ρομποτικό χλοοκοπτικό εάν κλαπεί, επειδή υπάρχουν ενσωματωμένες δικλείδες ασφαλείας. Και το σύστημα παρακολούθησης GPS σάς επιτρέπει να εντοπίσετε γρήγορα ένα κλεμμένο χλοοκοπτικό.“

Η Mariani προσθέτει ότι υπάρχει και ένας παράγοντας ασφάλειας. Ανεξάρτητα από το πόση εκπαίδευση γίνεται, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να τραυματιστεί κάποιος σε ένα χλοοκοπτικό. Αλλά η ρομποτική εξαλείφει αυτόν τον κίνδυνο.

Έλλειψη εργατικού δυναμικού

Τα πολυάριθμα οφέλη σχετικά με τη ρομποτική μπορεί να είναι ελκυστικά—η βιωσιμότητα, η ασφάλεια, η αποτελεσματικότητα—αλλά είναι ο παράγοντας εργασίας που μπορεί πιθανότατα να οδηγήσει τους περισσότερους λάτρεις του τοπίου να κάνουν την πρώτη τους αγορά. „Ως βιομηχανία, το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε είναι η έλλειψη εργατικού δυναμικού, επομένως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να αγνοούμε τη ρομποτική ως λύση σε αυτό“, λέει ο Langton.

Ο Mike Bedell, ιδιοκτήτης της Bedell Property Management στο Milford, MI πιστεύει επίσης ότι η έλλειψη εργατικού δυναμικού θα προωθήσει την υιοθέτηση της ρομποτικής. «Νομίζω ότι η εργασία είναι τόσο σκληρή», σχολίασε κατά τη διάρκεια μιας περιόδου Q&A με μέλη της Συμβουλευτικής Ομάδας Χρηστών ECHO Means Business (EMB) (UAG) τον Μάρτιο. «Η ρομποτική έχει τη δύναμη να διαδραματίσει μεγάλο ρόλο τα επόμενα 10 χρόνια… θα είναι μια πολύ βιώσιμη λύση… μπορεί να υπάρχουν πολύ λιγότερες εταιρείες που τρέχουν γύρω από το κόψιμο του χλοοτάπητα». Παρομοιάζοντάς το με την αυτοκινητοβιομηχανία στην πολιτεία του, λέει ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ζητήματα κόστους και υποδομών.

Ωστόσο, οι περισσότεροι από τους άλλους συμμετέχοντες στο UAG χαιρέτησαν την ερώτηση της ρομποτικής με αρκετό σκεπτικισμό. Ο Jensen „JC“ Martinez του Lawn Squad στο Spencer, MA είπε ότι δεν βλέπει να φτάσει σε σημείο να χρησιμοποιεί ρομποτική στην επιχείρησή του. Λέει ότι πολλοί από τους πελάτες του είναι ηλικιωμένοι και «ανυπομονούν για την αλληλεπίδραση». Πρόσθεσε, «Όντας πάροχος υπηρεσιών, [it’s about] χτίζοντας σχέσεις».

Ο Λάνγκτον παραδέχεται ότι τα μέλη της ομάδας μπορεί να είναι άβολα για την αυτοματοποίηση. Η δική του ομάδα δεν ήταν σίγουρη για αυτό, από νωρίς. Αλλά όπως εξέφρασε ο DeSimone, τα ρομποτικά χλοοκοπτικά δεν αφαιρούν θέσεις εργασίας. «Αντίθετα, αυτό που καταφέραμε να κάνουμε στον όμιλο Langton είναι να δημιουργήσουμε περισσότερο την ομάδα μας για να κάνει σκληρή δουλειά», λέει ο Langton. «Ξεκινήσαμε επίσης να αναπτύσσουμε τους „Automation Solutions Experts“, οι οποίοι θα είναι τα μέλη της ομάδας μας που όχι μόνο εγκαθιστούν ρομπότ για νέους πελάτες, αλλά στη συνέχεια θα εξυπηρετούν [and monitor] τα ρομπότ για αυτούς επίσης». Η εγκατάσταση συνήθως περιλαμβάνει είτε την τοποθέτηση των καλωδίων ορίων είτε τη ρύθμιση του σταθμού αναφοράς εάν πρόκειται για ασύρματη λύση. Ο Λάνγκτον συνεχίζει, «Οι νεότεροι είναι πραγματικά ενθουσιασμένοι με αυτή τη νέα τεχνολογία και με το να είναι μέρος μιας εταιρείας που την υιοθετεί».

Ο Collinsworth λέει επίσης ότι υπάρχει πάντα «φόβος για το άγνωστο» και πολλοί τοπιογράφοι εξακολουθούν να βλέπουν το ρομποτικό κούρεμα ως «άγνωστο». Αλλά λέει ότι η παραμονή στην αιχμή της νέας τεχνολογίας είναι σημαντική για τον κλάδο συνολικά».

Οι τοπιογράφοι γνωρίζουν τις μηχανές τους και πώς λειτουργούν και η μετάβαση σε κάτι εντελώς νέο είναι τρομακτικό από πολλές απόψεις», συνεχίζει. «Παρόλο που η εργασία είναι το νούμερο ένα κόστος στον κλάδο μας, μπορεί επίσης να αισθάνεται πολύ αβέβαιο να το αντιμετωπίσουμε. Αλλά υπάρχουν μεγαλύτερες εταιρείες όπως η Yellowstone που έχουν ήδη ανοίξει το δρόμο σε αυτόν τον τομέα. Ως μεγαλύτερη εταιρεία αισθανόμαστε την υποχρέωση να είμαστε μέρος της αλλαγής».

Η DeSimone λέει ότι κατανοεί επίσης την απροθυμία – αλλά πιστεύει ότι είναι σημαντικό για τον κλάδο να είναι ανοιχτόμυαλος. „Έχουμε κάνει τα πράγματα με έναν τρόπο για τόσο καιρό τώρα που μπορεί να είναι δύσκολο να κάνουμε αυτό το άλμα“, λέει. «Αλλά ο κλάδος μας αλλάζει και πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να αλλάξουμε μαζί του. Η αλλαγή είναι σκληρή – πάντα ήταν – αλλά τελικά θα πρέπει να φοβόμαστε περισσότερο να μην προσαρμοστούμε. Εάν δεν είμαστε πρόθυμοι να αλλάξουμε, διατρέχουμε τον κίνδυνο να γίνουμε απαρχαιωμένοι καθώς ο κλάδος αλλάζει γύρω μας».

Ο Getz είναι ένας βραβευμένος ανεξάρτητος συγγραφέας με έδρα το Royersford, PA.

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε περισσότερα για τα ρομποτικά χλοοκοπτικά στη βιομηχανία περιποίησης γκαζόν και εξωραϊσμού.

Έχετε κάποιο σχόλιο; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας στην ενότητα Σχόλια παρακάτω ή στείλτε ένα e-mail στον Συντάκτη στη διεύθυνση [email protected].

Schreibe einen Kommentar